Szél Bernadett: Orbánnak direktben a Kínai Kommunista Párt mondja meg, mihez van köze a magyar embereknek

Szél Bernadett: Orbánnak direktben a Kínai Kommunista Párt mondja meg, mihez van köze a magyar embereknek

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatja és kötelezi az alperest, hogy a 15 napon belül küldje meg a felperesnek a szel.bernadett@parlament.hu e-mail címre a Budapest-Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás magyarországi szakaszának fejlesztése, kivitelezése és finanszírozása tárgyában Magyarország Kormánya és a Kínai Export Import Bank között aláírt hitelszerződést

- olvasható a Fővárosi Ítélőtábla októberi ítéletében, melyet Szél Bernadett független országgyűlési képviselő keddi Facebook-posztjában tett közzé nyilvánosan.

A képviselő azt írta, ebből kiderül, hogy Orbánnak direktben a Kínai Kommunista Párt mondja meg, mihez van köze a magyar embereknek és mihez nincs, ezért kellett perelnie a szerződésért. A perben a külügynek bizonyítania kellett volna, hogy a kínaiakkal kötött hitelszerződés nyilvánossága veszélyeztetné Magyarország külpolitikai és külgazdasági érdekeit, de nem tudta.



Szél Bernadett szerint most megtudhattuk, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy olyan listával akarta igazolni a titkolózást, amit konkrétan a kínai kormány állított össze és Szijjártó azt szolgai módon postázta.

Mint fogalmazott, a „Scriptament – Nyílt irat” nevű, a nevével ellentétben 10 évre titkosított irat szerint a Kínai Kommunista Párt a kölcsönszerződést titkosnak jelölte meg, és erre hivatkozott a magyar fél.

Az ellenzéki politikus azt írta, a nemzeti szuverenitás a Fidesznek már csak egy “politikai termék”, úgy tesznek, mintha ez a kormány és a kínai kommunisták biznisze volna, és mi, akik a cechet fizetjük, fizethetünk, de nem kérdezhetünk.

„A 2008-as Orbánt idézve: ez a mi életünk, nem a kormány biznisze, és az a kormány, amelyiknek a Kínai Kommunista Párt mondja meg, mi tartozik ránk, rég elvesztette a szuverenitását. Ha valami a nemzet elárulása, hát ez az.”

15 napon belül várom a hitelszerződést a külügytől a bírósági ítéletnek megfelelően – közölte ismét a képviselő.