Budapestet is elérte a menekültcunami

Az Eiffel téren 40-50 afgán húzta meg magát, itt éjjel már vannak lopások és rablások is. 

A lap beszámolója szerint a koszovói albánok után afgán és szír menekültek jelentek meg Budapest utcáin, egyre több helyen találkozhatunk kisebb csoportjaikkal.
 
Esténként megtöltik a Nehru partot is, az Origó úgy tudja, hogy 40 közel-keleti férfi ütött tanyát a helyi parkban, zsákokban, kartonokon alszanak.
 
"Ő Arszul, a kishúgom, nyolcéves. Vele, a bátyámmal és egy jó barátommal menekültünk el Afganisztánból" – mutatta be a lapnak a társaságot Juszuf, a csapat egyetlen angolul beszélő tagja. Beszámolt arról is, hogy a törökök durván bántak velük. Törökországban és Bulgáriában többször megverték őket a rendőrök. A magyarok viszont kedvesek, ezért egyelőre nem tervezik, hogy tovább mennek. 
 
Nagyobb feltűnést keltenek az Eiffel tér lakói, akik már másfél hónapja élnek a Nyugati pályaudvar mellett.
 
"Itt alszanak a pályaudvar melletti lépcsőlejáróban, a régi bódé mellett meg szarni szoktak" – mesélte Attila, a biztonsági őr a lapnak, aki naponta többször elzavarja a menekülteket a tér irodaházai elől. Bár sajnálja őket, nem tud mit tenni, ha nem így cselekszik őt büntetik meg. Elmondta azt is, hogy nappal még istenes a helyzet,  éjjel azonban vannak rablások, lopások is, a nincstelen afgánok ilyenkor pénzt, telefont vesznek el a részeg fiataloktól.