Bukja a mentelmi jogot a fasisztázó Ujhelyi

Az MSZP politikusa az ATV-ben fasisztázta le Sneider Tamás Jobbikos képviselőt, a bíróság előtt felelhet.

Sneider Tamás közleményében emlékeztetett: rágalmazás miatt tett feljelentést Ujhelyi István ellen a szocialista politikusnak az ATV 2014. április 25-i Egyenes beszéd című műsorában tett, rá vonatkozó kijelentései miatt. Sneider tavaly április 30-án jelentette be, hogy feljelentette Ujhelyi Istvánt. Akkori közleményében azt írta: az MSZP-s politikus "hazugságok terjesztésével" "fasisztoid, fajgyűlölő személynek" állította be őt, míg önmagát a rasszizmus elleni küzdelem harcosának mutatta be.
 
A később Házalelnökké választott jobbikos képviselő akkor úgy nyilatkozott az Alfahírnek: „Kijelentéseinek (Ujhelyinek - a szerk.) tartalma arra irányul, hogy hazugságok terjesztésével személyemet fasisztoid, fajgyűlölő személynek, önmagát pedig a rasszizmus elleni küzdelem harcosának mutassa be”, hozzátéve, „megdöbbentő, honnan veszi a bátorságot erre Ujhelyi István, hiszen alkalmazottai körében nincsenek cigány személyek, holott a rasszizmus elleni küzdelem legjobb módja a személyes példamutatás”.
 
Sneider azt javasolta Ujhelyinek, hogy menjen el hozzá, amikor a családjának napszámosokat kell alkalmaznia szőlőterületeiken, és „vegyen példát arról, hogyan lehet a cigányság tisztességes részének is munkát biztosítani”. Továbbá azt is javasolta: „kérdezze meg azt a volt cigány traktorosomat, aki négereket megszégyenítő sötét bőrrel volt éveken keresztül a legfontosabb munkásunk, milyen rasszizmust tapasztalt tőlem”.
 
A Jobbik alelnöke úgy vélte, Ujhelyi István a
„tipikus példája annak a politikusnak, aki luxuskörülmények közül próbál észt osztogatni azoknak, sőt lenácizni azokat, akik a mindennapok keservében próbálnak megoldást találni arra, amire képtelen volt az MSZP 12 év alatt: a cigányság dolgozni vágyó részének munkát adni, a bűnöző részének viszont büntetést”.
Mentelmi jog híján Ujhelyi majd elmagyarázhatja, miért is volt mindenképp szükség arra a kiadós nácizásra.