Bulira van pénz, fizetésemelésre nincs. Ez a fejlődés?

"A Fidesz gazdasági fejlődésről hazudozik, miközben 3 ezer forintos béremelést sem tud kifizetni Miskolcon".

Jakab Péter azzal egyetértett, hogy gondoskodni kell azokról, akik egy életet ledolgoztak Miskolcért, ugyanakkor mint mondta, azokkal is foglalkozni kell, akik most szeretnének dolgozni a városért. Hozzátette: a miskolci városvezetés jelenleg 3 ezer forintos béremelést sem hajlandó kifizetni azoknak, akiknek ezt megígérték: 3 ezer holding-dolgozónak.

Ezek után egyre többen döntenek úgy, elhagyják Miskolcot, ezzel együtt egyre több időskorú szülő marad egyedül. "A Fidesz elűzi a fiatalokat, idős szüleiket pedig Fásy Ádámmal meg évi tízezer forinttal akarja megvásárolni a Salkaházi-programon keresztül." Jakab szerint a nyugdíjasok sokkal jobban örülnének annak, ha a gyermekeik Miskolcon maradhatnának megfelelő fizetéssel, a városvezetést azonban a dolgozó ember nem érdekli.

A politikus emlékeztetett: a Jobbik a múlt heti közgyűlésen sokadjára kérte, ha valóban fejlődik Miskolc, fizessék ki a dolgozók béremelését. Kriza Ákos szerinte fideszes arroganciával és pökhendiséggel reagált: megpróbálta elvenni a szót a Jobbiktól, majd miután ez nem sikerült, egyszerűen nem válaszolt a feltett kérdésekre.

„Ezzel nem minket, hanem 3 ezer miskolci munkavállalót és családját vette semmibe a polgármester, nem először” - közölte Jakab. Hangsúlyozta azt is: a Jobbik továbbra is választ vár arra, mikor kapják meg a dolgozók a pénzüket, meddig kíván a „Fidesz fejlődő Miskolcról hazudozni”, ha 3 ezer forintot sem tud a város kifizetni, végezetül hány nyugdíjas gyermekét akarják még elűzni a megalázó bérekkel? - tette fel a kérdést.