Bundázással gyanúsítják a Fradit! A klubok szerint ez képtelenség

Másodosztályú középcsapat verte a Fradit, valaki 2 millió forintot kaszált az eredménnyel. Azt állítja, bunda volt, a klubok szerint ez képtelenség.

Szerdán játszották a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóit, ahol az NB II 8. helyén álló Csákvár óriási meglepetésre 4-3-ra megverte az NB I-et veretlenül vezető Ferencvárost.

A párharc első, Groupama Arénában rendezett fordulóját 4-1-re nyerte a Fradi, így a zöld-fehérek továbbjutása nem forgott veszélyben.

Ennek ellenére erős csapattal álltak fel Csákváron, a kezdőben kapott helyett Böde Dániel, Hajnal Tamás, Leandro, Pintér Ádám, Roland Lamah, Michal Nalepa és a sérüléséből felépülő Radó András is.

Félidőben úgy tűnt, érvényesül a papírforma, Böde korai gólja után ugyan még egyenlítettek a hazaiak, Pintér Ádám azonban újra vezetést szerzett, így 2-1-es Fradi-vezetésnél vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben azonban jött a nem várt fordulat: Hajnal ugyan tovább növelte a Fradi előnyét, a Csákvár azonban három gólt szerzett és 4-3-ra megnyerte a találkozót.

A meccset követően Thomas Doll, a Ferencváros trénere bosszúsan nyilatkozott a klub honlapjának:

Úgy tűnik, páran nem értették meg, hogy ezt a találkozót kötelezően meg kellett volna nyernünk. A válogatott mérkőzései miatt két hétig nem játszottunk tétmérkőzést, de erre nem foghatjuk ezt a vereséget. A labdarúgás futásból, küzdelemből és harcból áll, ezt ezen a mérkőzésen most a Csákvár mutatta be, így megérdemelten győzött.

Érdekes kép kezdett el terjedni

A meccset követően aztán egy különös fogadószelvényről kezdtek el fotót terjeszteni a Facebookon egyes szurkolók. A SkyBet-nél feladott szelvény tulajdonosa arra fogadott, hogy a félidőben még a Fradi vezet, a meccset azonban már a Csákvár nyeri. Erre 67-szeres volt a szorzó, a kép feltöltője pedig 100 eurós tétet kockáztatva 6700 eurót, vagyis nagyjából kétmillió forintot nyert.

A kép forrása a Referee Friend nevű Facebook-oldal, melynek üzemeltetőitől privát üzenetben lehet eredményeket vásárolni, egy-egy mérkőzés után pedig mindig be is mutatják a nyertes szelvényeket - az állandóság kedvéért mindig egy BMW kormánya előtt tartva.

Szívesen kérkednek bevételeikkel is, az alábbi videón például egy meglehetősen vaskos kötegnyi eurót pörgetnek végig, a lejjebb látható képhez pedig hozzáfűzik, hogy egyetlen hétvége bevétele látható rajta - utóbbi viszont egész biztosan kamu, hiszen a kép már évekkel korábban megtalálható volt egyes közösségi portálokon.
 

 
 


 

Hogy a bundamaffia tagjairól, szélhámosokról vagy profi tippelőkről van-e szó, egyértelműen nem derül ki, a lehetőség minden esetre mindegyikre megvan - tegyük hozzá, utóbbira nem túl sok, ilyen szerencsésen senki sem tud tippelni.

Portálunk megkereste az oldal rejtélyes üzemeltetőjét, akitől azt kérdeztük, hogy a Csákvár-Ferencváros mérkőzés bunda volt-e vagy egy nagyon szerencsés találat a részükről, és legnagyobb meglepetésünkre válaszoltak is:

mégpedig azt, hogy bunda volt.

Megpróbáltuk megtudni, hogy szerintük a kettő közül mely csapat volt érintett ebben, és azt is, hogy milyen gyakoriak tudomásuk szerint Magyarországon a manipulált találkozók, ám az illető közölte, hogy ennél többet nem szeretne mondani.

Csákvár: tisztességes meccs volt

Gelei József, az Aqvital FC Csákvár sajtófőnöke portálunk megkeresésére elmondta: nem foglalkoznak a történtekkel, a szóban forgó képről is tőlünk hallott először, és úgy véli, manipulált fotóról lehet szó, így semmiféle vizsgálatra nem készülnek a klubon belül sem.

Mint mondta, az ő lelkiismeretük teljesen tiszta, de a Ferencvárosról is elképzelhetetlennek tartja, hogy ne tisztességesen játszottak volna. Gelei úgy véli, a Fradi jelenlegi helyzetében - hosszú bajnoki veretlenség, német edző, remek forma - kizárt, hogy ilyesmivel tennék kockára a hírnevüket.

Volly György: valaki mindig eltalálja az eredményt

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk: portálunk történetében először kaptunk választ kérdéseinkre az FTC Sajtóosztályától, sőt, személyesen Volly György, a Blikk volt főszerkesztő-helyettese és az egykor Hagyó Miklós érdekeltségébe tartozó Parking Kft. volt szóvivője, a Fradi kommunikációs stábjának tagja válaszolt, akiről az is kiderült, hogy nem szeret minket. Íme a válasza, szó szerint, ahogy kérte:

"Hivatkozva kérdéseire, azokra az alábbi válaszokat adjuk a Ferencvárosi Torna Club nevében. Ugyan nem szoktunk a magukéhoz hasonló „sajtótermékek” állításaira válaszolni, de ezúttal kivételt teszünk.

A Ferencvárosi Torna Club a legszigorúbb belső rendelkezéseket tartja hatályban a tiltott sportfogadások és mérkőzések manipulálása ellen és elkötelezetten küzd ezek minden formájával szemben.

Egy labdarúgó mérkőzés többféle rész- és végeredménnyel folyhat és zárulhat, ilyenekre sokan fogadnak és szinte mindig van olyan, aki eltalálja ezeket, így módjában áll nyertes fogadási szelvényét fényképeznie és feltennie az internetre. Ezért az ilyen – gyakran egyszerű heccelődési céllal közzétett - fényképek önmagukban nem bizonyítanak semmit.

Nem jutott el hozzánk konkrét információ, amely gyanúra adna okot vagy kivizsgálást tenne lehetővé, amennyiben ön rendelkezne ilyennel, kérjük, ezt velünk és az illetékes hatóságokkal szíveskedjen megosztani. Ha ilyen eljut hozzánk, akkor a legszigorúbb vizsgálatot fogjuk lefolytatni.

Másrészt viszont, aki alaptalanul rágalmazza játékosainkat vagy klubunkat, akár hamis tényállítás, akár sanda gyanúsítgatás által, azzal szemben szintén a jog legszigorúbb eszközeivel fogunk élni, ideértve sérelemdíj követelését vagy rágalmazás miatt büntetőeljárás megindítását is.

Az önök által megadott oldalon nem találtunk semmi olyat, ami a mérkőzés konkrét manipulálására utalna. Hogy önök ilyen oldalakról próbálnak meg cikkeikhez muníciót szerezni, az önöket minősíti.

Ragaszkodunk jelen válaszunk teljes és torzítatlan, szó szerinti közzétételéhez."

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget és az MLSZ-t is, a hatóságok későbbre ígértek választ, utóbbi helyről pedig semmilyen reakció nem érkezett. Az erősen megkérdőjelezhető hitelességű, ám feltöltött szelvényei és képei miatt igencsak érdekes Referee Friend oldal szerint tehát a találkozót manipulálták, a klubok viszont teljes képtelenségnek tartják ezt, a Fradi még súlyos jogi lépéseket is kilátásba helyezett.