Nézők előtt kezdenék a következő idényt a Bundesligában

Nézők előtt kezdenék a következő idényt a Bundesligában

A német labdarúgó Bundesliga és a másodosztály valamivel kevesebb bevételre számíthat a televíziós közvetítési jogokból 2021-től, ugyanakkor a Német Labdarúgó Liga (DFL) abban reménykedik, hogy a 2020/21-es idényt a koronavírus-járvány ellenére nem kell zárt kapus mérkőzésekkel elkezdeniük a csapatoknak.

A DFL hétfőn azt közölte, hogy a következő négy szezonra 4,4 milliárd euróért sikerült értékesítenie a közvetítési jogokat, miközben a legutóbbi ilyen üzletből 4,64 milliárd euró bevétele származott a 36 élvonalbeli és Bundesliga 2-es egyesületnek.

Christian Seifert, a DFL ügyvezetője hétfőn Frankfurtban azt mondta,

dolgoznak annak a keretrendszernek a kialakításán, amely lehetővé teszi, hogy a következő idényben már nézők előtt futballozhassanak a csapatok.

A 2020/21-es szezon rajtjának még nincs meg a kezdési időpontja, Seifert szerint egyelőre annyi bizonyos, hogy mindenképpen el akarják indítani a következő idényt.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított Bundesliga- és Bundesliga 2-szezon május közepétől zárt kapus összecsapásokkal folytatódott, és bár Németországban október végéig tilos a nagy tömegrendezvények megtartása, elképzelhető, hogy lesznek kivételek.