Újabb embert vettek őrizetbe a szombathelyi szocialista képviselő bűnszervezetének ügyben

Ezzel kilencre emelkedett a gyanúsítottak száma.

A Csongrád Megyei Főügyészség elmondása szerint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága által folytatott nyomozásban egy a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló nőt vettek őrizetbe, aki a vállalkozással kapcsolatos iskolaszövetkezetek tevékenységét koordinálta.

A tájékoztatásban elmondták, hogy 2013 és 2016 között 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt. köré épült bűnszervezet.

A gyanú szerint a helyben az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátó önkormányzati képviselő társaival egy többszintes céghálót működtetett, aminek legalsó fokán helyezkedtek el a diákszervezetek, melyek segítségével a cég mentesült a diákmunkával kapcsolatos adók fizetése alól.

A június közepén előzetes letartóztatásba került férfi és társai akkora tartozást halmoztak fel, hogy a NAV minden összeget lefoglal, így a diákok kifizetése sem történt meg.

Czeglédynek nem ez első ügye. A szocialista önkormányzati képviselőt adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt már elítélték 2002-ben.