Megbírságolták az olvasónk előtt büntetőfékező BMW-st

Megbírságolták az olvasónk előtt büntetőfékező BMW-st

Május elején mutattunk be egy fedélzeti kamarás felvételt, amin az látható, ahogy egyik olvasónk előtt büntetőfékezésbe kezdett egy BMW-t vezető személy az M3-as bevezetőjén. Az ámokfutót az idegesítette fel, hogy nem tudott száguldozni a többi autóstól.

A felvétel eljutott a rendőrséghez is: közleményükben megerősítik, hogy "egy autós fedélzeti kamerájával vette videóra azt, hogy az előtte közlekedő személyautó sofőrje többször - kis távolságon belül - irányjelzés nélkül forgalmi sávot vált, majd fékezget előtte".

A felvételt készítő a kamerafelvétel megküldésével bejelentést tett a rendőrségen, amely alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

A zuglói rendőrök az eljárás adatai alapján azonosították a felvételen látható, szabálytalanul közlekedő 42 éves férfit.

A közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt a hatóság ismeretlen összegű szabálysértési bírságot szabott ki, illetve a szabálytalan gépjárművezető 3 büntetőpontot is kapott – derül ki a közleményből.

A fedélzeti kamerák elterjedésével egyre több bizonyíték kerül napvilágra olyan szituációkról, melyek során gépjárművezetésre pszichikailag alkalmatlan sofőrök veszélyeztetik mások életét. Így egyelőre nem ismert, hogy például a büntetőfékezés valóban mostanában éli-e fénykorát, vagy csupán a videóknak köszönhetően több esetről szerzünk tudomást.