Óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós

Óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós

Óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt egy kisteherautó, majd büntetőfékezett, az ütközést nem lehetett elkerülni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint mindenki használta a biztonsági övet, így nem lett bajuk.

Azt írták, hogy Budapest felé a 11-es útra akart kanyarodni a szentendrei Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe. A busz nem tudott időben megállni és a kisteherautónak ütközött.

Az autóbuszon negyven óvodás utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett baja. 

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna és panaszt tett a gyanúsítás ellen Egy szemtanú szerint azonban a külső sáv előttük járműmentes volt, azaz a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.

(24.hu)