Gyerekkel együtt lopott kocsit egy pápai útonálló

A rendőrök hamar elkapták, a kisgyereknek szerencsére nem lett baja.

A rendőrségre még péntek kora este érkezett jelzés arról, hogy Pápán, az Eszterházy utca és Vörösmarty utca kereszteződésében ismeretlen tettes elvitt egy személygépkocsit. A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy családjával közlekedett Pápán, amikor egy kereszteződésnél egy férfi eléjük szaladt és elesett. A járművel azonnal megálltak és kiszálltak, hogy segítséget nyújtsanak. Ekkor a földről a fiatalember hirtelen felugrott, beült a gépkocsiba, majd elhajtott úgy, hogy a hátsó ülésen ült a bejelentő gyermeke.

A rendőrök a gyors adatgyűjtés eredményeként egy órán belül elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra a pápasalamoni lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Az intézkedő járőrök a gyermeket az autóban sértetlenül találták meg és adták át szüleinek.

A 23 éves gyanúsított ellen Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jármű önkényes elvétele bűntett, valamint személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.