Felmentették a káldi anyagyilkost, aki azt képzelte, Hiro utasítja arra, hogy szúrja meg édesanyját

Felmentették a káldi anyagyilkost, aki azt képzelte, Hiro utasítja arra, hogy szúrja meg édesanyját

Úgy hírlik, G. Krisztián szeretett kötözködni, családjával is többször volt konfliktusa, míg a dolog odáig fajult, hogy tavaly májusban leszúrta édesanyját, valamint többször megszúrta az anya segítségére siető kistestvérét is.

G. Krisztián azon az éjszakán összeszólalkozott édesanyjával, ezután többször mellkason s hasba szúrta őt egy 19 centiméter pengéjű késsel, amit aztán a földre dobott. 15 éves testvére édesanyjuk védelmére kelt, ekkor azonban a férfi felkapott egy másik kést és testvérét is többször megszúrta. Az édesanya végül a helyszínen belehalt sérüléseibe, a 15 éves fiú pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

G. Krisztián elmenekült a helyszínről, a rend őrei azonban másnap elfogták. A férfi beismerte bűnösségét, de igazából nem fogta fel, mit művelt, korábban mosolyogva vitték be a letartóztatásáról döntő bírósági meghallgatására is. A főügyészség szerint G. Krisztián beszámítási képessége kizárt, ezért a férfi felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

A férfi a mai előkészületi ülésen fenntartotta korábbi beismerő vallomását és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíró kérdésére elmondta, már nem emlékszik arra az éjszakára, amikor megszúrta édesanyját, így korábbi vallomását olvasták fel, írja az ugytudjuk.hu.

Ez alapján G. Krisztiánnak

többször is olyan képzete volt, hogy a híres rapper, Hiro beszél hozzá. Azt képzelte, a zenész utasításokat ad neki, amiket végre kell hajtani, s Hiro sugallatára szúrta le anyját is.

A bíróság G. Krisztiánt felmentette az emberölés és az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete vádak alól, s elrendelte kényszergyógykezelését. Az ítéletet az ügyész és a védőügyvéd, illetve a felmentett férfi is tudomásul vette, így ez jogerős.