Meglopta a saját szüleit, hogy drogozhasson

Meglopta a saját szüleit, hogy drogozhasson

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta három férfi letartóztatását, akik a gyanú szerint úgy jutottak bódító hatású anyagokra pénzhez, hogy egyikük szüleit lopták meg - írja az Ügyészség honlapja.

A közlemény szerint a három férfi részben közösen beszerzendő bódító anyagok vételárának előteremtése céljából elhatározta, hogy egyikük szüleitől, illetve velük élő barátjától fog értékeket elvenni.

Ennek érdekében az egyik elkövető 2020 nyarától kezdve a szülei által rábízott ceglédi ingatlanban lévő különböző használati tárgyakat értékesítette anélkül, hogy erre engedélye lett volna. Miután pedig lelepleződött és magatartását nem folytathatta, két társának adott tippet arra, hogy mikor kutathatnak zavartalanul az ingatlanban, mert ott nem lesz senki. A társai ezt felhasználva betörtek oda és egy televíziót vittek el, amit zálogba adtak.

A sértettektől összesen a három elkövető több, mint ötszázezer forint értéket vitt el.

Emellett a szüleit megkárosító elkövető 2020 decemberének végétől rendszeresen lopott pénzt is a szintén az érintett ceglédi ingatlanon lakó barátjától, akit összesen kétszáznegyvenezer forinttal rövidített meg.  

A ceglédi rendőrök sikkasztás és lopás bűntette miatt hallgatták ki a gyanúsítottakat. A Ceglédi Járási Ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövetők letartóztatásának elrendelését - olvasható a közleményben.