Celebek pörgetik a Fidesz médiabirodalmát

Norbi, Réka, Kasza, Kata, Berki - a százmilliók mellett celebek is segítenek a kormányzati bulvárportál népszerűsítésében.

 
 
Folyamatosan növekszik a látogatottsága az általunk már bemutatott fideszes médiabirodalom ékkövének, a Ripost nevű bulvárportálnak.
 
Az Ómolnár Miklós által főszerkesztett portál szinte kizárólag bulvárhíreket közöl, ám itt jelennek meg elsőként az ellenzéki pártokat lejáratni hivatott, legtöbb esetben hazugságokra épülő anyagok is. Úgy tudjuk, közvetlenül a titkosszolgálatoktól is szereznek értesüléseket, hogy később a Riposttól vegye át az információkat a Habony-féle médiabirodalom többi sajtóterméke. A Ripostot az sem zavarja, hogy sorra bukják a pereket a hazugságaik miatt, pénzből ugyanis szinte korlátlan mennyiség áll rendelkezésre: a portálon sorra jelennek meg a többmilliós állami hirdetések.
 
Bőven telik látogatóvásárlásra is: a similarweb.com becslései szerint látogatottságuk közel 70%-a vásárolt forgalom, amiért összesen havonta tízmilliókat fizetnek ki a hírkereső oldalaknak (Kapu.hu, Hírkereső, Hírstart, Hírlista).
 
A pénzt természetesen arra sem sajnálják, hogy Facebookról szerezzenek olvasottságot, látogatóik negyede ugyanis innen érkezik. Oldalukat 50 ezren követik, ami nem túl kimagasló szám, számos Fidesz-közeli celeb azonban besegít nekik - vélhetően szerződéses megállapodás keretein belül.
 
Íme a hírességek, melyek a Fidesz kamuoldalára irányítják a látogatókat:
 

Schobert Norbi

 
A Norbi Update oldalnak több mint egymillió követője van, a fitneszgurunak nevezett híresség pedig érdekes módon minden nap talál néhány kiváló receptet vagy fogyási tippet a Riposton. Csak ennyi: tökéletes!
 

 

Rubint Réka

 
Norbi feleségét, bocsánat, inkább a szóismétlés, mint vita egy feministával, szóval Rubint Rékát is 767 ezren követik, és úgy tűnik, ő is Ómolnár lapját tartja a legfontosabb információforrásnak, a diétás tippek mellett szívszorító történeteket is talál rajta, de úgy tűnik, az olimpiai érmekről is a Ripostról értesült.
 
 

Kasza Tibor

 
757 ezer követő. Ez nagyon szomorú és érthetetlen tény, de ne legyünk igazságtalanok, biztosan csak mi nem értjük a híresség remek tréfáit. Mondhatnánk úgy is, meg vagyunk döbbenve, mint Kasza Tibor, mikor meglátta a Riposton az alábbi hírt:
 
 

Berki Krisztián

 
A herevasalásáról is híres, 273 ezer követővel rendelkező celeb természetesen első sorban a magáról szóló híreket osztja meg, abból meg véletlenül több is akad hetente.
 
 

Sarka Kata

 
Rogán Cecília és Vajna Timi sajnos hiányzik a Ripostot népszerűsítő hírességek sorából, barátnőjük, a közel 200 ezer követővel bíró Sarka Kata viszont megcselekszi, amit megkövetel a haza. Nyakunkon az iskolakezdés :((((
 
 

BódI Sylvi

 
Remélem, jó helyen vannak az i-k meg az ipszilonok, de mindegy is. A modell némiképp kilóg a sorból, egyrészt mindössze 76 ezer követője van, másrészt utoljára januárban osztott meg Ripostot, előtte viszont rendszeresen. Reméljük, nem vesztek össze.
 
 
A bulvárpiacon egyébként nem szokatlan a jelenség: a celebek általában pénzösszeg fejében, illetve barterüzlet részeként szoktak népszerűsíteni egy-egy sajtóterméket, ami aztán folyamatosan híreket is közöl róluk, az azonban ritkaságszámba megy, hogy egy-egy portált ilyen gyakorisággal reklámozzanak. Ómolnár kapcsolatrendszere a tízmilliókkal együtt hatékonynak bizonyul, a Ripost immár több nagyobb portált is maga mögé utasított látogatottság tekintetében, többek közt az MNO-t és a NOL-t is, ha a hírek igazak, akkor pedig nemsokára nyomtatott lapként is találkozhatunk a bulvár legaljával mixelt kormányzati propagandával.
 
Azzal ne is nyugtassák magukat, hogy nem olvassák, nem fogják megvenni: az Önök pénzéből készült.
 
Szórjanak hát szódabikarbónát a szőnyegre, és döbbenjenek meg.