Christian Eriksen újra edzésbe állt

Christian Eriksen újra edzésbe állt

Nevelőegyesületénél kezdte újra az edzéseket Christian Eriksen 109-szeres dán válogatott labdarúgó, aki a nyári Európa-bajnokságon egy mérkőzés közben esett össze szívmegállás miatt. Az Odense BK szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy a 29 éves középpályás maga jelentkezett a klubnál, ahol egyéni tréninget végez.

„Természetes volt a számára, hogy hozzánk fordul, mivel utánpótláskorú játékosként nálunk futballozott, és közel is lakik a létesítményünkhöz. Örömmel állunk a rendelkezésére” – jelentette ki a szóvivő.

Eriksen 2005 és 2008 között játszott az Odensében, ahonnan az Ajaxba igazolt, s ott mutatkozott be a felnőtt csapatban. A futballista 2013-ban a Tottenham Hotspurhöz szerződött, ahonnan 2019-ben távozott és írt alá az Internazionaléhoz, mellyel olasz bajnok lett az előző idényben.

Június 12-én a Dánia-Finnország Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. A játékost az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Eriksennek 2024 nyaráig van érvényes szerződése az Interrel, de az olasz szövetség már augusztusban közölte, nem játszhat Olaszországban, hacsak nem távolítják el a nyáron beültetett szívritmus-szabályozót. Az Inter kiemelte, nyitott a középpályás elengedésére, mert bár Olaszországban jelenleg el van tiltva a sporttevékenységtől, más országban nem feltétlen kerülne ugyanilyen státuszba, így akár újra pályára léphetne.

(MTI)