Cigány híd a munka világába - csak egy köztörvényes lopássorozat?

Ciki lett a Fidesznek Farkas Flórián, és demokratikus módon nem nyilatkoznak róla.

Az mno.hu próbálta megszondáztatni a parlamenti pártokat, hogy vajon mi a véleményük arról, hogy hiába költöttek el több száz millió forint uniós pénzt, mégsem működik egyetlen romákat segítő munkaerő-szervező iroda sem...
 
Jellemző, hogy a fideszes Tuzson Bence bár megígérte, mégsem nyilatkozott a lapnak, valószínűsíthetően azért, mert az ellenzéki képviselők egyöntetű véleménye szerint a párttársa, Farkas Flórián cigányügyi miniszterelnöki megbízott felelősséget kell, hogy vállaljon az ügyben.
 
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a lapnak nyilatkozva köztörvényes lopássorozatnak nevezte a Híd a munka világába programot, ami szerinte egyetlen rászorulón sem segített érdemben.
 
A nemzeti ellenzék parlamenti képviselője szerint noha Farkas Flórián kulcsszereplője az ügynek, nem ő az egyetlen felelős. Elmondta: Orbán Viktornak ugyanakkora a felelőssége, hiszen miniszterelnöki megbízottként Farkas őt képviseli.
 
Az ellenzéki politikus a lapnak kiemelte: a Híd a munka világába program tökéletesen bemutatja a kormány romapolitikáját, ami nem szól másról, mint a roma szavazatok számának maximalizálásáról roma integráció címén.
 
Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője - aki gyakorlatilag megbuktatta a programot - érthetetlennek nevezte, hogy Farkas Flórián, akinek miniszterelnöki megbízottként az a feladata, hogy ellenőrizze a pénzköltést, miért kap egyáltalán 1,2 milliós fizetést, ha a visszásságok neki nem tűntek fel.
 
Az mno.hu-nak nyilatkozott a szocialista Gúr Nándor is. Mint ismert, az MSZP-nek is van egy kétes hírű díszcigány politikusa, Kolompár Orbán személyében, aki viszont mát túl is van a saját bírósági eljárásán...
 
Éppen ezért tűnik visszásnak, amikor Gúr elfogadhatatlannak tartja a történteket, azaz a cigányság saját vezetői által való lehúzását.