Cigánytámadás Medgyesegyházán

Egy fiatal fiút támadt meg és okozott neki súlyos sérüléseket hat cigány Medgyesegyházán egy héttel ezelőtt.

Mint ismert, 2012 elejéig egy népes cigány família tartotta rettegésben és terrorizálta éveken keresztül a helyieket. Ekkor a Betyársereg és az akkori Szebb Jövőért Egyesület tagjai egy újabb erőszakos bűncselekmény sorozat miatt segítségnyújtásra érkeztek a településre. A nagy médiafigyelmet kiváltó akkori események után nem sokkal alakult meg a Szebb Jövőért Egyesület helyi csoportja Tóth János vezetésével. Az akkori új csapat, közösen a Vajda Norbert vezette Magyarbánhegyesi SZJPE csoporttal, állampolgári joggyakorlásuk és ezzel párosuló jó taktikai érzéküknek köszönhetően, szinte a teljes, kiilleszkedett életvitelű „család” tagjainak segített abban, hogy különböző zártrendszerű intézményekbe sikerüljön nekik bekerülni  - írja László Attila, Magyar Önvédelmi Mozgalom országos vezetője portálunkhoz eljuttatott írásában.
 
Persze akkoriban az ottani rendőri erők ezt a sikert magukénak könyvelték el, annak ellenére, hogy a helyi SZJPE megalakulása előtt hosszú évekig garázdálkodhatott szabadon, a bűnözésre berendezkedett csoport a településen.

Újabb támadás 

A Mozgalom szerint az immár három éve nyugalmasnak mondható kisvárosban alig egy héttel ezelőtt egy fiatalembert támadtak meg a hajnali órákban. A hat támadóból három helyi, míg másik három valószínűleg Romániából érkezett - cigány származású - illető volt. László Attila szerint közülük az egyik 18. életévét betöltve, épp egy intézetből került elő. Ő és a támadók egy másik tagja is a fent említett családhoz tartozik.
 
Egyikük az egymagában sétáló fiatalember torkához kést szegezett, a sértett ellökte a támadó kezét, de az állán megsebesült. Majd ezután ütlegelni kezdték, a földre kerülve pedig rugdosni. A fiú elmondása szerint maga sem igazán tudja, hogy tudott a támadás helyszínéről elmenekülni. A sértett fiatal egy magyar hazafi, aki nem mellesleg az egykori Szebb Jövőért Egyesület tagja volt, ezért az esetet társaimmal kiemelt figyelemmel kísérjük - írják.
 
A megtámadott fiú természetesen feljelentést tett. 
 
A Mozgalom szerint a medgyesi lakosok attól tartanak, hogy az esetnek nem lesz következménye a hivatalos szervek részéről, mivel az ügy kapcsán kifejezetten együttműködő és "a probléma megoldására törekedő, helyi polgármesternek az ottani rendőri vezető igyekezett elbagatellizálni a történteket".

Megsérült a támadó is

Cikkünk nyomán a rendőrség pontos tájékoztatást adott a támadásról. Eszerint a rendőrségre 2015. május 10-én 3 óra körüli időben érkezett egy bejelentés, amely szerint egy medgyesegyházi szórakozóhely közelében bántalmaztak egy fiatalembert. A fiatal barátaival italozott a vendéglátóhelyen, majd gyalog egyik barátjához indult. A 18 éves fiú elmondása szerint az utcán egy 7-8 fős társaság egyik tagja bicskával támadt rá. Védekezni próbált és a dulakodás közben megsérült. A fiú el tudott menekülni, telefonon hívta édesanyját, aki érte ment és hazavitte. Otthonról értesítették a rendőrséget és a mentőket. A fiatalember állán keletkezett sérülést a mentők ellátták, majd a sérültet további vizsgálatokra kórházba vitték. A fiú az orvosi vizsgálat eredménye szerint más sérülést nem szenvedett - írják.
 
A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a történteket követően csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Ennek során a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy medgyesegyházi fiatalt. A 19 éves B. M. a dulakodás közben a fején sérült meg. A rendőrség vizsgálja, hogy hányan vettek részt a konfliktusban és kinek milyen szerepe volt abban. A rendőrkapitányság igazságügyi orvos szakértőt is kirendelt, aki megvizsgálja, hogyan keletkezhetett a 18 éves fiú állán a kb. 1, 5 centiméteres sérülés, illetve a gyanúsított fejsérülése.