City lapcsalád – ingyenes újságot indít a Fidesz-közeli médiaholding

City lapcsalád – ingyenes újságot indít a Fidesz-közeli médiaholding

Szombathelytől Miskolcig több százezer példányban fogják nyomni a City lapcsaládot, mely bulvárba csomagolt propagandát tartalmaz majd, írja a Narancs.hu.

A portál értesülései szerint a City nevű lapcsaládot heteken belül indítja a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks. A Narancs szerint a lapot a Mediaworks azért indítja el, mert

a 2022-es választások előtt nem tartják elégségesnek, hogy az állami propaganda csak a Mediaworks megyei lapjaiban jelenik meg.

A tervek szerint elvileg leginkább azokra a városokra fókuszálnak majd, ahol a Fidesz az önkormányzati választásokon vereséget szenvedett.

Úgy tudni, az ingyenes színes újság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg, hetente 24 oldallal. A tartalom

egyharmada helyi Fidesz-barát, az ellenzéket lejárató szövegekből, egyharmada központilag gyártott bulvártartalomból, míg egyharmada pedig reklámokból fog állni.

A City várományosa az a Pósa Árpád lehet, akinek 2017-ben a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztése volt a feladata. Később dolgozott a Hír TV Online-nál, a szintén kormánypárti Délmagyarnál, majd egy éve a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesi feladatait bízták rá. 

Érdemes megjegyezni,

a Mediaworks a kormányzati hátszél és a jelentős állami bevételek ellenére igen veszteséges volt 2019-ben,

a közelgő választási kampányban azonban valószínűleg nem lesz gond a finanszírozással. 

A holdinghoz egyébként olyan kormányközeli médiumok tartoznak, mint a Magyar Nemzet, a 888, a Retro Rádió, az Origo, a HírTV, de az összes megyei napilap is portfóliójuk része.