A veszprémi Continentalban is sztrájkbizottság alakult

A cégvezetés a beígért béremelésekkel trükközne.

Most a gyár vezetése a korábbi bérkategóriák átszervezését javasolta, 5-ből 4-et csinálva, ezzel viszont körülbelül 700 dolgozó lenne alacsonyabb kategóriába sorolva, akik így a bejelentett 13-14%-os béremeléseknek csupán a felében részesülnének.

A lapnak több, egymástól független forrás is megerősítette a hírt, miszerint az intézkedések hallatán volt, aki sírt, volt aki felmondással fenyegetett, majdnem rongáláshoz vezetett az intézkedések által kiváltott hangulat.

A lap információi szerint rendkívüli szolidaritást váltott ki a dolgozók között a hír, azonnal sztrájkbizottság alakult és a szakszervezethez is tömegesen kezdtek el csatlakozni.

Mint írják: az első bértgyalások hétfő reggel kezdődnek, a követelések fő eleme valószínűleg a bérkategóriák újragondolása lesz. Ha ezek nem teljesülnek, akkor akár jövő héten megkezdődhet a munkabeszüntetés.

Információik szerint a sztrájkhajlandóság kiemelkedően magas és még azok is igazságtalannak tartják az intézkedéseket és támogatják társaikat, akik magas bérfejlesztésben részesültek.

A Mérce megkereste a Continentalt is. A cég országos kommunikációs vezetője azt mondta: tegnap megkapták a szakszervezet értesítését a sztrájkbizottság alakulásáról, de egyelőre nem érkezett olyan jelzés, hogy a munkavállalók munkabeszüntetést terveznének. Hornyacsek Zoltán szerint a 2019-es juttatási tervezetről szóló munkaszerződés módosítás tartalmát megosztották a munkatársakkal, akik azt elfogadták és aláírták.