Csak a fideszes közszereplőknek jár a közbiztonság?

Több mint öt éve ígérte meg Pintér Sándor, hogy két hét alatt rendet tesznek az országban, de nem sok minden történt.

Az ellenzéki párt politikusa bejelentette: a Jobbik hétfőn közbiztonsági tematikus napot tart az országgyűlésben, ennek keretében a napirend előtti felszólalásukban, ez interpellációikban és az azonnali kérdések alkalmával is ezzel a problémával kívánnak foglalkozni. 

A radikális képviselő emlékeztetett: 
Pintér Sándor 2010-ben az ígérte, hogy kettő hét alatt rendet fognak tenni az országban, azóta azonban 287 hét telt el. Véleménye szerint soha sem lesz rend, amennyiben a Fideszen múlik, hiszen fél évtized elég kellett volna legyen a helyzet javulásához. 
A pozitív változások csupán "statisztikai bűvészkedéseknek" köszönhető, ennek legeklatánsabb példája az volt, amikor 50 ezer forintra emelték a lopás bűncselekményi tényállását, így számos bűnesetet szabálysértéssé lehetett átminősíteni - vélekedett Staudt Gábor. Hozzátette: A rendőrség sok esetben nem nyomoz megfelelő módon, ennek részben kapacitáshiány az oka, de számos alakommal felső nyomásra marad el az eljárás. 
 
Kiemelte: Míg a közbiztonság az átlag ember számára nem adatik meg, addig a kivételezettek ügyében semmilyen erőforrást sem sajnál a rendőrség. 
Példaként Orbán Ráhel esküvőjén történt telefonlopást, és Kubatov Gábor lakhelyénél kifeszített molinó esetét említett. Annak ellenére költöttek több millió forintot ezekben az ügyekben a nyomozásra, és vettek összesen több száz DNS mintát, hogy a bűncselekmények súlya véleménye szerint egyáltalán nem indokolta ezt. 
A Jobbik politikusa a molinó ügyében Pintér Sándor belügyminisztertől azt kérdezte az Országgyűlésben, hogy igazak-e azok a sajtóinformációk, miszerint 3 millió forintba került a nyomozás. Erre azt a választ kapta, hogy mindenikek ugyanaz a közbiztonság és nyomozás jár Magyarországon, ez véleménye szerint közönséges hazugság. Egy átlag ember kárára elkövetett kisebb súlyú bűncselekmény esetben, még sosem hallott arról, hogy DNS mintát vettek volna.