Családi kártyán folyósítana dupla összegű támogatást az iskolakezdéshez a Jobbik-Konzervatívok + videó

Családi kártyán folyósítana dupla összegű támogatást az iskolakezdéshez a Jobbik-Konzervatívok + videó

Z. Kárpát Dániel: „A családi pótlékok összegének 60 százaléka elpárolgott az infláció miatt!”

„Az iskolakezdéshez, egy dupla összegű családi pótlékot folyósítanék az érintett szülőknek, de ez ne a szeptemberi, októberi családi pótlék helyettesítése legyen, hanem plusz támogatásként, önállóan lehetne elkölteni, és mindezt családi kártyán szeretnénk folyósítani” – közölte Z. Kárpát Dániel a közelgő iskolakezdés kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési képviselő elmondta, a családi kártya nem egy szabadfelhasználású támogatás lenne, hanem egy garantáltan a gyermek érdekében felhasználható forrás. Ezzel együtt a Jobbik megkétszerezné a családi pótlék összegét is.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta, a balliberális pártok és a Jobbik-Konzervatívok világa között, van egy érdemi eltérés a családi pótlék intézményének a tekintetében. A Jobbik támogatja, hogy adott esetben ne az alanyi jogon járó támogatásokat növeljük az égig, hanem a munkához kell kötni a támogatás mértékét.

„Viszont azt is látjuk, hogy a családi pótlékok összegének évtizedes befagyasztása, egy nagyon méltatlan helyzetet idézett elő. A családi pótlék értékének több mint fele, számításaink szerint 60 százaléka elpárolgott az összeg változatlanul hagyása és az infláció miatt. Éppen ezért, mi a családi kártya intézményében látjuk a megoldást, amelyen dupláznánk a családi pótlékot, de minden hónapban, tehát nemcsak az iskolakezdés kapcsán, de ezt a dupla összeget egy a szép kártyára emlékeztető eszközön folyósítanánk, ami tökéletesen alkalmas lenne arra, hogy alapvető élelmiszert, gyermeknevelési cikkeket, a gyermek lakhatási költségeit, és az ő szellemi és kulturális épüléséhez szükséges javakt, illetve szociális szolgáltatásokat lehetne megvásárolni belőle.”

Z. Kárpát Dániel szerint a családi kártya bevezetése garantálná, hogy a gyermek érdekében használják fel az inflációt is követő családi pótlékot.

Címlapkép: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese. Fotó: Alfahír/Béli Balázs