Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt

Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt

Németh (Rezsi) Szilárd, rövidre zárta a kerület fideszes polgármesterével, Borbély Lénárddal, illetve a csepeli Fidesz néhány tagjával már régóta fennálló konfliktusát és mint a Fidesz alelnöke - aki egyben a csepeli választókerület elnöke - úgy döntött, feloszlatja a kormánypárt XXI. kerületi alapszervezetét.

A 24.hu. úgy tudja, Németh Szilárd a döntésről nem tájékoztatta a helyi tagságot. A november elején meghozott döntésnek a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma, az érintettek közül sokan pedig csak a múlt héten kapták meg postai úton a szűkszavú hivatalos értesítést a feloszlatásról.

Németh Szilárd kicsinálja a csepeli Fideszt

Újabb fejezettel bővült Németh Szilárd fideszes rezsipolitikus és a csepeli Fidesz közötti belső ellentét. A korábbi esetekről az Alfahír is beszámolt amikor Csepel fideszes vezetése a helyi birkózócsarnok elkerítése miatt háborodott fel. A Telex beszámolója szerint kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között.

A lap szerint az alapszervezet megszüntetéséről az országos választmány elnöksége mondja ki az utolsó szót, amit Kövér László vezet. A testület döntése után a szervezet tagjainak tagsági viszonya is megszűnik, ami azt jelenti, hogy sem Németh Szilárd, sem Borbély Lénárd nem tagja a Fidesznek. Ahhoz, hogy ismét megkapják a tagsági igazolványukat, külön kell kérniük a felvételüket, méghozzá Földesi Gyula regionális pártigazgatónál.

A 24.hu értesülései szerint ez Borbély Lénárd esetében nem lesz olyan egyszerű. Erre utal, hogy már a Fidesz önkormányzati frakciója se engedelmeskedik Borbélynak, „sőt, kifejezetten a megbuktatására játszik”. Az önkormányzat képviselő-testületének múlt szerdai ülésén ugyanis a Fidesz kilenc képviselőjéből öt az ellenzéki pártokkal szavazva megtorpedózta a polgármester két fontos döntését is.

„Szilárd! Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé!"

A Telex beszámolója szerint kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között. Legalábbis erre utalt Ábel Attila csepeli alpolgármester Facebook-bejegyzése. A konfliktus középpontjában a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült csepeli birkózócsarnok áll. Ábel Attila arról ír, hogy Németh Szilárd kordonnal körbe kerítette a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), miközben az épület elvileg a csepeli birkózóknak épült.