Hamar újranyithatnak a bezáró posták Székesfehérváron

Hamar újranyithatnak a bezáró posták Székesfehérváron

Cser-Palkovics András fideszes polgármester szerint sikeresen tárgyalt Fónagy János államtitkárral a postahivatalok mielőbbi újraindításáról.

Ahogy arról beszámoltunk, november 12-től a Magyar Posta 210 település 366 postahivatalában átmenetileg szünetelteti szolgáltatásait, és 300 fős létszámleépítést is tervez az energiaköltségek csökkentése miatt. 

A Székesfehérváron bezáró öt posta azonban hamar újranyithat majd, és az is elképzelhető, hogy azok csak néhány hét, egy-két hónap erejéig tartanak zárva - írja az Index. 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere ugyanis arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodában tárgyalt hétfőn Fónagy János államtitkárral a postahivatalok mielőbbi újraindításáról. A városvezető konstruktívnak és sikeresnek nevezte a megbeszélést. 

Kifejtette, abban állapodtak meg, hogy a Posta felhatalmazást kap arra, hogy tárgyaljon és megállapodjon velük a megyeszékhelyen bezárandó postahivatalok mihamarabbi újranyitásának pénzügyi, jogi feltételeiről, valamint annak dátumáról. 

Cser-Palkovics emlékeztetett, a postahivatalok újraindításának feltétele, hogy a jövőben fenntartásuk költségeinek egy részét átvállalja az önkormányzat, azaz a posták működtetését a város az állammal közösen biztosítja. Ennek érdekében "a lehető leghamarabb" elkezdik az egyeztetéseket.

A megállapodásnak meg kell felelnie az európai uniós és hazai jog előírásainak. Mivel ez bonyolult folyamat lehet, ezért az előkészítés pár hetet igénybe fog venni, de igyekszünk a lehető leggyorsabban megállapodni annak érdekében, hogy a fehérvári postahivatalok minél hamarabb újra tudjanak indulni

- ígérte a kormánypárti polgármester.

Cser-Palkovics András nem az egyetlen fideszes városvezető, aki elégedetlen a tervezett postabezárásokkal.