Végrehajtás alatt áll(t) a Csíki Sör Magyarországon

Nem fogy Magyarországon sem eléggé a Csíki Sör.

A hvg.hu írt arról, hogy A NAV adatbáisa szerint a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listáján november 12-én még szerepelt az öt hazai logisztikai központtal rendelkező Csíki Sör Magyarország Kft. Ez nem jeleni azt, hogy a tartozás még fennáll, mert az adatokat az adóhatóság csak hetente frissíti.

A lap hivatkozik a Magyar Nemzet korábbi cikkére: a kormányzati védelem alá vett sörgyártónál nagy a gond. Tudomásuk szerint súlyosan eladósodott és csődközeli állapotba került a székelyföldi Lixid Project SRL, a Csíki Sör gyártója.

A hvg.hu kereste a Csíki Sör magyarországi cégét, ahol egy adminisztrációs hibával magyarázták a történéseket: rosszul kalkulálták a befizetendő áfa összegét. A kolléga ugyanis a környezetvédelmi termékdíj túlfizetéséből rosszul számolt, ám a hibát azonnal orvosolták, és fizettek. Azt nem tudni, hogy a jelenleg érvényben lévő végrehajtási kötelesség ezt az összeget érinti, vagy más követelést. A lista frissítésénél kiderül, hogy a tartozás idő közben megszűnt-e.