Börtönt kért az ügyészség a Csillebércnél túrázó nő erőszakolójára

Börtönt kért az ügyészség a Csillebércnél túrázó nő erőszakolójára

Szexuális erőszak miatt vádat emelt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség egy most 20 éves férfival szemben, aki tavaly márciusban rátámadt egy egyedül kiránduló nőre egy budai turistaúton - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta: a vádirat szerint a vádlott 2021. március 12-én délelőtt a XII. kerület, Csillebérc gyermekvasút parkolójából induló, Makkosmária irányába tartó kijelölt turistaútvonalon látta meg az egyedül kiránduló sértettet, akit követni kezdett. Amikor utolérte a nőt, rátámadt, és erőszakoskodni kezdett vele.

A sértett védekezni próbált, a vádlottal dulakodott. A férfi rátérdelt, tovább erőszakoskodott vele, szexuális cselekmény eltűrésére próbálta kényszeríteni, a nő azonban ellenállt. Végül a bántalmazott, megfélemlített nőt a vádlott "a nemi vágyának kielégítésére érdekében szexuális cselekményre kényszerítette".

A jelenleg is letartóztatásban levő vádlottra az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte, valamint indítványt tett egy korábbi, más ügyben kiszabott 10 hónapos felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére is.