Csődbiztos helyett családsegítőt!

Z. Kárpát Dániel szerint a KDNP csődbiztosa keveseknek segíthet, miközben behatol a család életébe.

Ennek kiváló eszköze lehetne a csődvédelem intézménye, amelyet azonban a beterjesztő KDNP elképesztő szűkítésekkel eleve csak egy vékony társadalmi réteg számára tenne elérhetővé, s azt is úgy, hogy minden korábbinál erőszakosabb módon avatkozna be az érintett családok életébe - utalt nemzeti párt országgyűlési képviselője korábbi nyilatkozatára.
 
A Jobbik tartózkodna attól, hogy megítélje, eladandó-e egy család gépkocsija vagy vagyontárgya, nem szólnánk bele az amúgy is bajban lévő károsultak életébe, ugyanakkor két pilléren nyugvó programunk érdemi segítséget nyújthatna egy sokkal szélesebb körnek - folytatta Z. Kárpát Dániel, aki megosztotta konkrét elképzeléseit is: egy ingyenesen kirendelt, jogvégzett családsegítő váltaná fel a kormányzat csődbiztosát, s segítene új megegyezést elérni a hitelező pénzintézettel, amelyet megtisztítanánk az indokolatlan pénzügyi terhektől. Ily módon sokkal nagyobb könnyítést érnénk el a bajba jutottak számára, mint a KDNP kisebb mértékű engedménye - tette hozzá.
 
A nemzeti ellenzék képviselője emellett átképzési programokkal támogatná a károsult családok tagjait abban, hogy visszaszerezzék munkahelyüket, netán újra tegyenek szert, hiszen az elszegényedés kéz a kézben jár a munkahely elvesztésével – egyik a másikból következik. Az öt esztendő családi csődidőszakot követően pedig egyfajta „elsétálási joggal” élve el szeretnénk érni, hogy az amúgy is nehéz éveket átélő érintett polgárok tartozás nélkül jöhessenek ki a konstrukcióból, s végre valóban új életet kezdhessenek - hangsúlyozta.
 
Látható: a Fidesz–KDNP egyelőre kevéssé nyitott jobbító javaslatainkra, ugyanakkor az összes érintett károsult érezheti, hogy a Jobbik segítő kezére számíthat, s közös nyomásgyakorlással elérhetővé válhat, hogy a kormányzat erősen reklámozott, ám csak egy szűk rétegnek segítő javaslata helyett kieszközöljük a valódi megoldást - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.