Nemcsak a nyomozóknak, hanem a NER belső használatára is kiadta informátorait a Pesti Srácok

Nemcsak a nyomozóknak, hanem a NER belső használatára is kiadta informátorait a Pesti Srácok

A hvg.hu folytatta a Füssy Angéla-sztorit. Az ellenzéki képviselőkkel fideszes aktivistaként viselkedő kormánypárti újságíróról ugyanis kiderült, hogy nem 1, hanem 4 informátorát is kiadta a hatóságoknak a Czeglédy Csaba ellen folytatott nyomozás "előrelendítése érdekében". Az ő felfogása szerint állampolgári kötelessége volt beavatkozni a büntetőeljárásba, ugyanis abban nem domborodott ki a politikai szál.

Egyébként jellemző a fideszes médiagépezetre, hogy Füssy nemcsak a nyomozók, hanem a Pesti Srácokhoz hasonló fake news szerkesztőségek előtt is felfedte az informátorai nevét. A hvg.hu cikkéből kiderül, hogy Sz. P.-t - aki elmondása szerint Czeglédyt nem, csak Füssy ismerte, és így keveredett bele az ügybe - tanúként a bíróságra beidézte több kormánypárti médium is, hogy vallomásával támassza alá az általuk leírtakat.

A Pesti Srácok újságírója a hvg.hu-nak ennyivel tudta le az egészet: „Sajnálattal tapasztalom, hogy ön a továbbiakban is egy köztörvényes bűncselekményekkel, 6 milliárdos adócsalással vádolt személyt védelmezve próbálja inszinuálni személyemet és szerkesztőségünket.”