Dániel Péter: azonnal küldjön békefenntartó csapatokat a magyar határra a NATO

Dániel Péter ugye az a méltán ismert nemzetközi jogász, aki az erősödő antiszemitizmus, a Horthy-kultusz, a Jobbik és egy elfogatóparancs elől a békés Izraelbe menekült.

Dániel a határátkelőn történt eseményeket példátlan éleslátással elemezte ki közösségi oldalán, mint fogalmazott:

„a felháborodott menekültek simán áttörték a kaput és a legtöbben tovább tudták folytatni útjukat Európa felé. A csalódott magyar rendőrök lányos zavarukban ártatlan szerb mentősöket, önkénteseket és kisgyermekeket vakítottak el könnygázzal”

Izrael önkéntes katonáját az ostrom annyira megdöbbentette, hogy meglepő, de életszerű és alaposan megindokolt javaslattal állt elő, azt javasolta az Európai Unió és a NATO vezetőinek, hogy

"haladéktalanul küldjenek nemzetközi békefenntartó erőket a magyar határokhoz"

A jogász nem felejtette el az indoklást sem, hozzátette: 

"mielőtt még ez az Orbán Viktor nevezetű, aljas, elmebeteg, fasiszta diktátor tömegvérengzést vagy háborút robbantana ki a menekültek miatt. Javaslom továbbá a magyar ellenzéki és civil szervezeteknek, hogy ezt együttesen kezdeményezzék, közösen kérvényezzék még a mai napon. Mert azután már túl késő lesz...”

Dániel Péter szerint nem csak ő haragudott meg a magyar miniszterelnökre. Figyelmeztet arra, hogy 

„az orbáni diktatúra a muszlim szélsőségesek egyik fő céltáblájává vált ezekután. Úgyhogy Orbán Viktor most aztán büszkén számolhat be "hőstetteiről" a grazi idegklinikán, több fideszes nagyágyú pedig serényen menekül is már a süllyedő hajóról...”

A baloldal legendás figurája, az elszánt szabadságharcos az új Alaptörvény elleni akciói és a Horthy-szobor megrongálása miatt lett országosan ismert. Dániel akkora demokrata, hogy még a Jobbik betiltását is javasolta. Majd azután indult büntetőeljárás ellene, hogy az egyik közösségi oldalon becsmérlő megjegyzéseket tett Wittner Mária országgyűlési képviselőre. Mivel a tárgyaláson idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Dániel Izraelbe költözött, ezzel együtt bejelentette azt is, hogy önkéntesnek is jelentkezne a zsidó állam hadseregébe.