Kirúgta Dárdait a Hertha

Kirúgta Dárdait a Hertha

A HVG idézi a Hertha BSC honlapját, amelyen az olvasható, hogy a vezetőség a jelenlegi helyzet értékelése után döntött Dárdai, valamint segítői, Andreas Neuendorf és Admin Hamzagic leváltásáról. 

A csapat 13 forduló után 14 ponttal a 14. helyen áll a Bundesligában. A Hertha vasárnap az Augsburgot fogadta, és egészen a 97. percig vezetett, amikor azonban betalált az ellenfél, így a 3 helyett csak 1 pontot szereztek a fővárosiak.

A 45 éves magyar szakember - a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya - januárban ült le másodszor a gárda kispadjára, miután 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot. A szezon végén sikerült kiharcolnia az együttessel a bennmaradást.

Szeretnénk köszönetet mondani Dárdai Pálnak a munkájáért. Az előző szezonban nehéz helyzetben vette át a csapat irányítását, és kihívásokkal teli körülmények között tartotta benn a gárdát az első osztályban

- mondta a váltással kapcsolatban Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója. 

Dárdai utódja Tayfun Korkut lesz. A 47 éves, Stuttgartban született török szakember játékospályafutása során a Stuttgarter Kickersben, a Fenerbahcében, a Real Sociedadban, az Espanyolban, a Besiktasban és a Genclerbirligiben szerepelt. Középpályásként 42-szer lépett pályára a török válogatottban, edzői karrierjét pedig az utánpótlásban kezdte.

A Real Sociedadnál, a Hoffenheimnél és a VfB Stuttgartnál töltött időszak után 2012-től a török válogatott másodedzője lett, majd 2014-től a Hannover 96 együttesét irányította, ezután következett az 1. FC Kaiserslautern, a Bayer Leverkusen, a VfB Stuttgart, most pedig a Hertha BSC.

Tayfun Korkut kinevezésével szeretnénk elérni, hogy a csapat új impulzusokat kapjon. Tayfun a múltban már bebizonyította, hogy nemcsak stabilizálni tud egy együttest, hanem aprólékos és szenvedélyes munkájával fejleszteni is

- közölte Fredi Bobic.

(MTI)