Decemberben felébred az Erő

Elárasztotta az internetet a Star Wars VII. epizódjának a trailere.

A J. J. Abrams rendezésében készült produkcióban újra látható a régi szereposztásból Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is. Nyár végén Lawrence Kashdan forgatókönyvíró elmondta, hogy az új epizódból kiderül majd, mi történt az elmúlt harminc év alatt, A Jedi visszatér óta Luke Skywalkerrel és barátaival. Abrams pedig annyit árult el filmjéről, hogy a galaxisban továbbra sincs béke, a Birodalom hamvaiból egy új rend emelkedik fel, de szerveződik az ellenállás.

A film iránti felfokozott érdeklődést jelzi, hogy áprilisban megjelent második előzetesét több mint 64 millióan nézték meg a YouTube-on. A produkció új beharangozó videója a New York Giants és a Philadelphia Eagles hétfő esti meccsének félidejében debütált az Egyesült Államokban. A Star Wars: Az ébredő Erő hivatalos plakátja már látható az interneten, a képen több fontos szereplő feltűnik: az újak közül Daisy Ridley és John Boyega mellett a régi stábból Ford, Fisher és Chewbacca is.

A rajongók azonban találgatják, hogy vajon a Lukes Skywalkert alakító Mark Hamill miért nem látható a plakáton. Még egy érdekesség is látható a plakát jobb szélén: egy bolygónagyságú űrállomás, amely erősen emlékeztet a klasszikus trilógia IV. és VI. epizódjában szereplő birodalmi csúcsfegyverhez, a Halálcsillaghoz.