Déri Tibor: "A mai nappal bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból"

Déri Tibor: "A mai nappal bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból"

Újpest polgármestere pártfüggetlenként folytatja, de azért a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozik a DK frakciójához.

Hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg azt a döntést, amelyet a mai napon meghoztam - vezette fel szerdai Facebook-posztját Újpest polgármestere. Mint fogalmazott:

Bevallom, pártom reakciója az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve nem esett jól, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy éreztem, a Momentumnak és nekem, közösen adnunk kell esélyt a további munkára. Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben, ezért úgy döntöttem, a mai nappal (2022. október 19-én) bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból. 

Déri ugyanakkor bejelentette, hogy bár politikusi munkáját helyben, párton kívüli polgármesterként folytatja, "ám Újpest jelene és jövője, a városrész fejlődése továbbra is szívügyem, ezért nem hagyom magára fővárosi képviselőként sem a kerületet". Így a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozik a DK frakciójához.

A további hatékony érdekérvényesítést biztosítandó, a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozom a legnagyobb demokratikus közösség, a Demokratikus Koalíció frakciójához. Nem lépek be a DK-ba, de a képviselőcsoportjuk munkáját minden erőmmel, minden újpesti és fővárosi érdekében segíteni fogom

- fogalmazott Déri Tibor.