Deutsch Tamás bocsánatot kért Manfred Webertől

Deutsch Tamás bocsánatot kért Manfred Webertől

Levélben kért bocsánatot Deutsch Tamás az Európai Néppárt frakcióvezetőjétől, Manfred Webertől. Erről a néppárt többi tagjának is levelet küldött. 

A levélben azt írta:

"a magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúm után felmerült vádakat – amelyek szerint én Frakcióvezető urat a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlítottam volna – a Frakcióvezető úrnak az interjút követő napon küldött levelemben azonnal tisztáztam."

Deutsch kiemelte, hogy nemrégiben telefonon is felkereste Webert, aki elfogadta a bocsánatkérést. Mint ismert, pár nappal ezelőtt egy osztrák néppárti képviselő aláírást kezdeményezett azért, hogy zárják ki a fideszes képviselőt a vállalhatatlan kijelentései miatt. A petíciót már több mint 30 képviselő írta alá, azonban Deutsch reméli, hogy bocsánatkérése után okafogyottá válik a kizárási kezdeményezés.

Deutsch egyébként korábbi botrányos levelét azzal magyarázta, hogy "nem ért egyet azzal a jogállami feltételrendszerrel, amely azokra az időkre emlékezteti őt, amikor önkényes politikai döntések alapján bármikor, bárkit, bármiért meg lehetett büntetni."

"Tehát, hogy félremagyarázhatatlanul világos legyen, nem az új mechanizmus mellett érvelő személyek, és nem a jogállamiság elve az, ami a politikai önkényre emlékeztet, hanem az a konkrét mechanizmus, amiről az Európai Parlament és a Tanács előzetes politikai megállapodása rendelkezik” 

- szögezte le a fideszes politikus, hozzátéve: ő úgy gondolja, hogy a kizárásával való fenyegetés már önmagában is azt a nemkívánatos látszatot kelti, hogy a Néppárt ilyen módon kíván nyomást gyakorolni az költségvetési megállapodások megvétózását kilátásba helyező magyar kormányra.