Deutsch Tamásnak nem akaródzik lemondani

Miután Gömöri Zsolt végre bejelentette lemondását, illő lenne, hogy a fideszes Deutsch Tamás is bejelentse távozását.

Megengedhetetlennek tartjuk ugyanis, hogy az a személy vezesse akár „technikai értelemben” is az MPB-t, akinek kezdeményezésére a bukott elnök végtörlesztéséhez szükséges összeget folyósították – írja Szilágyi György országgyűlési képviselő keddi sajtóközleményében.

A politikus szerint a fideszes sportkorrupció felbukkanása az MPB-n belül azt mutatja, a sport minden területét át kell világítani. A politikusok különböző sportszakmai szervezetek élére erőltetése ugyanis a sportolóknak, valamint az utánpótlás-nevelésnek szánt adófizetői és szponzori pénzek lenyúlására adott lehetőséget.

Szilágyi György, kitért továbbá arra is, hogy a Jobbik-kormány által felállítani szándékozott, pártoktól és kormányzattól független korrupcióellenes hatóság a sport területén is átfogó ellenőrzéseket fog lefolytatni, a sportkorrupcióra utaló ügyeket a legalaposabban fel fogja tárni, a bűnösök pedig anyagi felelősséggel is tartozni fognak az általuk okozott kárért.

Ma jelent meg a hír, miszerint lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt - közölte Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja kedden Budapesten.