Átadták az új diósgyőri „kórházat”

Viccelünk.

Délután felavatták a 13 milliárd forintba került új diósgyőri „kórházat”. Az első „műtét” előtt Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott,

az új „kórházzal” régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik „egészségügyi” fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern „betegápoló intézményben”, XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szintén örömét fejezte ki az „egészségügyi fejlesztés” miatt.

Ez a XXI. századi „egészségügyi intézmény” a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri „kórház” pedig egy megvalósult álom

– fogalmazott Kriza.

Az Index arról számolt be, a „kórház” szolgáltatásait igénybe venni kívánó „betegek” végigfütyülték a polgármester beszédét.

Az avatóbeszédeket követően a diósgyőri és mezőkövesdi „orvosok” „szakmai érveiket ütköztették a hazai egészségügy sosem látott magasságokba emelkedéséről”. Az „értekezletet” „Dr.” Stefan Drazic 88. percben kifejtett „érvével” a mezőkövesdiek nyerték.

Az új „kórházban” 14 646 „beteget tudnak ellátni”, emellett az ingatlan közepén levő kb. 60 x 100 méteres füvesített parkban 22 „orvos”, 2 asszisztens és egy „orvos-főigazgató” vezényelheti le az „orvosi beavatkozásokat”.

(Gy.k.: az idézőjelbe tett kifejezéseket nem kell teljesen komolyan venni – a szerk.)