Nem történt előrelépés az ukrán és az orosz külügyminiszter törökországi tárgyalásán

Nem történt előrelépés az ukrán és az orosz külügyminiszter törökországi tárgyalásán

A törökországi Antalyában tárgyalt egymással Szergej Lavrov orosz és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csütörtökön, amely a háború kirobbanása óta a legmagasabb szintű diplomáciai találkozó a két fél között.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter elmondta, hogy beszéltek egy 24 órás tűzszünetről, azonban nem sikerült semmilyen előrehaladást elérni ezen a téren, miközben az orosz fél megvédte az inváziós lépését és arról beszélt, hogy minden a terveknek megfelelően halad.

Kuleba arról is beszélt, hogy arra sem kapott ígéretet Lavrovtól, hogy addig nem fognak tüzelni az orosz erők, amíg a humanitárius segítség eléri az ukrán civileket. Kuleba emiatt kifejezetten nehéznek nevezte a tárgyalásokat és megismételte, hogy Ukrajna nem adta meg magát és nem is fogja megadni magát.

Szergej Lavrov ezzel szemben arról beszélt, hogy Oroszország folytatni szeretné a tárgyalásokat és Vlagyimir Putyin orosz elnök nem utasítana el egy találkozót Zelenszkij ukrán elnökkel. Lavrov a nyugati országokat vádolta a konfliktus kirobbantásával, de ennek ellenére szerinte nem fog a konfliktus atomháborúhoz vezetni.

Lavrov szerint egy friss világnézettel fognak kijönni ebből a krízisből, mindenféle illúzió nélkül a Nyugatról, ezért többé semmilyen módon nem akarnak függeni tőle.

(Al Jazeera)

Éjjel öt orosz harcjárművet semmisítettek meg az ukránok, Antalyában tárgyalt a Lavrov és Kuleba (percről percre)

Február 24-én Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez...