Kitüntetéssel nyugdíjazták a közmédia vezetőjét

Kitüntetéssel nyugdíjazták a közmédia vezetőjét

Dobos Menyhért a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta meg. A kitüntetést azzal indokolták, hogy

Dobos Menyhért a hazai média területén több mint öt évtizeden át végzett mértékadó szakmai tevékenységet végzett.

Külön kiemelték az egyébként sokat bírált Közszolgálati Kódex megalkotásában, valamint a magyar kultúra, a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzését szolgáló torockói Duna-ház létrehozásában vállalt szerepét. A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta meg.

Európai közmédiával a magyar kormány hazug véleménybuboréka ellen

Nagy-Pál Levente és Szélpál Szilárd nem mindennapi küzdelmet vállaltak föl néhány éve azzal, hogy megpróbálja meggyőzni az uniós döntéshozókat arról:szükség van az európai közmédia létrehozására.Nagy-Pál az interjúban a magyarországi viszonyokra utalva úgy fogalmazott:különösen veszélyes, ha egy kormány a média uralmát kizárólag a saját politikai céljaira akarja felhasználni.

Dobos 2015 júliusa óta irányította a közmédiát, májusban kezdeményezte a nyugdíjazását. Emlékezetes, hogy a regnálása idején dobták ki az ellenzék több képviselőjét is az MTVA székházából.

Siklósi Beatrixot, a Kossuth Rádió csatornaigazgatóját is díjazták.

Azzal indokolták a korábban antiszemita-botrányba keveredett újságíró kitüntetését, hogy az értékközvetítés küldetése iránt elkötelezett, több évtizedes, különösen a Jónak lenni jó! karitatív mozgalom élén végzett szakmai munkája példaértékű.

(MTI)