Feljelentést kellett tenni: bukta a Fidesz az önkormányzati választást, nem kap pénzt a város

Feljelentette Fehérvári Tamást, a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnökét a dombóvári polgármester hivatali visszaélés miatt.

Szabó Lóránd, Dombóvár balos polgármestere hivatali visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt jelentette fel Fehérvárit. Az ügy hátterében az Európai Uniós területfejlesztési források elosztása áll.

A 2014-es önkormányzati választásokon a Fidesz csúnya vereséget szenvedett Dombóváron, élén a szintén dombóvári Fehérvári Tamással, a kormánypárt arcával. Fehérvári azonban a megyei közgyűlés elnöke lett, a településre pedig azóta alig érkeznek EU-s pályázati pénzek, miközben a szomszédos településekre bőven jutott forrás.

Dombóvár pályázatai többségének esélye sem volt a sikerre egy kitétel miatt, ami jelentős előnyhöz juttatta a Duna és a Sió mentén fekvő településeket.

"Ennél nagyobb bűnt, mint merő politikai bosszúból megváltoztatni a kiírást úgy, hogy az városi szinten csak Dombóvárnak okozzon hátrányt, városvezetőként nem tudok elképzelni. Az eljárás haszna lesz az is, hogy a megyei önkormányzatnak ki kell adnia adatokat, a pályázatok szakmai pontjait. Ha Fehérvári jogi felelősséget megállapítják, akkor polgári jogi eljárásban több százmilliós kártérítést is követelhetünk a megyétől" - nyilatkozta a polgármester.