A teljes ellenzék követeli az Állami Számvevőszék ex-fideszes elnökének távozását

Csak az ellenzéki pártokat büntetik, a Fidesznél mindig, minden rendben van.

Domokos László ÁSZ-elnök leváltását kezdeményezték az ellenzéki pártok egy közös beadványban. Szerdai közleményükben emlékeztettek, hogy az elvben független Állami Számvevőszéket 2010 óta egy volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László vezeti.

Azt kifogásolják, hogy mára nincs olyan ellenzéki párt, amelyet az elmúlt években a Domokos vezette ÁSZ ne bírságolt volna milliós, tízmilliós vagy százmilliós nagyságrendben, miközben a nyilvánvalóan törvényellenesen kampányoló Fideszre eddig egyetlen forint bírságot sem szabott ki.

Végképp eltörölni: újabb 270 millió forintra bünteti az úgymond független Állami Számvevőszék a Jobbikot

Miután a Fidesznél "mindent rendben találtak" az ellenzéki pártokat sorra büntetik, értelemszerűen a Jobbikot a legjobban. A legnagyobb ellenzéki pártot a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett ÁSZ 136,4 millió forintra bünteti, ami mellett ugyanekkora összeggel csökkentik a párt állami támogatását. A Jobbik az ÁSZ döntése a magyar demokrácia elleni támadás.

„Az ÁSZ ráadásul újra és újra visszaél azzal, hogy a döntéseit nem lehet megtámadni a bíróságon, hiába tudjuk feketén-fehéren bizonyítani, hogy a törvények szerint jártunk el.” – fogalmaztak.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP, valamint Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselők az Országgyűlés Mentelmi bizottságában közös beadvánnyal kezdeményezték Domokos László leváltását az ÁSZ éléről.

Úgy vélik, Magyarország érdeke, hogy a pártok gazdálkodását ne egy „fideszes pártkatona”, hanem egy pártok felett álló független Állami Számvevőszék végezze.

Azt írták, ha a bizottság fideszes tagjai leszavazzák a beadványukat, azt annak a beismerésének fogják tekinteni, hogy a Fidesz „pártállami bunkósbotnak” használja az ÁSZ-t saját gazdálkodásának törvényessé mosdatására és az ellenzék ellehetetlenítésére.

Az aláírók névsora:

Gyöngyösi Márton
Jobbik

Arató Gergely
DK

Harangozó Tamás
MSZP

Kocsis-Cake Olivio
Párbeszéd

Keresztes Lóránt
LMP

Szél Bernadett
független

Bősz Anett
független