Százmilliós adóelkerüléssel vádolják a Trump-családot

Ütik.

A New York Times cikke szerint Donald Trump évtizedekkel ezelőtt segített a szüleinek, hogy komoly vagyont titkoljanak el az adóhivatal elől. Trump körülbelül 400 millió dollárt örökölt apjától, 2018-as árakon számolva – az csak legenda és remek marketing, hogy önerejéből lett sikeres és gazdag.

A lap azt írja, hogy az amerikai elnök és testvérei a kilencvenes években gyanús adómegkerülési technikákat alkalmaztak, például létrehoztak egy fantomcéget, hogy azzal fedjék szüleik vagyonát.

Charles Harder, Trump ügyvédje reagált a vádakra: „száz százalékig hamisak és rendkívül rágalmazóak.” Azt is hozzátette, hogy a későbbi elnök az adóügyeket testvéreire és tanácsadókra bízta.

Az elnök testvére, Robert Trump is megszólalt, elmondása szerint az örökségek után járó adókat befizettek, a továbbiakban nem kívánják kommentálni az ügyet.

A Fehér Ház szerint a cikk félrevezető, a szövetségi adóhivatal ellenőrizte Trumpék tranzakcióit azokban az években is. Ennek ellenére kedd este New York állam adóhivatala bejelentette, hogy vizsgálni fogják az újság állításait.

Trumpnak már az elnökválasztási kampányban is akadtak kínos pillanatai az adózás miatt, mert nem akarta nyilvánosságra hozni adóbevallását.