Trump kampánytörzse visszautasítja, hogy az elnök erőszakoskodott volna egy nővel

Trump kampánytörzse visszautasítja, hogy az elnök erőszakoskodott volna egy nővel

Donald Trump amerikai elnök kampánytörzse visszautasította csütörtökön a The Guardian című brit lap jelentését, miszerint az elnök 1997-ben erőszakoskodott volna egy nővel.

A The Guardian csütörtökön közölt riportot egy Amy Dorris nevű volt modellel, aki azt állította, hogy Donald Trump az 1997-es US Open tenisztornán szexuálisan zaklatta őt. Dorris története arról szólt, hogy Trump - aki akkor New York egyik milliárdos nagyvállalkozója és a társasági élet ismert embere volt - a stadion egyik mellékhelyiségében támadt rá és erőszakkal meg akarta csókolni őt. Az akkor 24 éves nő állítólag nem tudta kiszabadítani magát Trump öleléséből.

Történetét Amy Dorris azzal próbálta alátámasztani, hogy bemutatta a belépőjegyét az 1997. szeptember 5-i US Open-rendezvényre. Az azonban nem derült ki, hogy a jelenleg Floridában élő, kétgyermekes nőt mi késztette arra, hogy csaknem negyed századdal később előadja a történetet. A The Guardian közzétett két fotót is, amely a teniszbajnokságon készült, és amelyen Trump, Dorris és két másik ember látható.

Donald Trump ügyvédjei azonnal határozottan visszautasították a lapban megjelenteket.

Jenna Ellis, a Trump-kampány jogi tanácsadója közleményében azt írta:

Ezek az állítások teljesen hamisak. Minden rendelkezésre álló jogi eszközt igénybe fogunk venni, hogy felelősségre vonjuk a The Guardiant a megalapozatlan történet rosszhiszemű megjelentetéséért.

 

A 2016-os elnökválasztási kampány idején szintén több nő hozakodott elő azzal, hogy évekkel korábban Trump, még üzletemberként, szexuálisan zaklatta őt.

(MTI)