Trump az európai szigorításokról: Mi az ördögöt csinálnak? Azon gondolkodom, hogy majd átmegyek és elmagyarázom nekik

Trump az európai szigorításokról: Mi az ördögöt csinálnak? Azon gondolkodom, hogy majd átmegyek és elmagyarázom nekik

Európát kritizálta a koronavírus-járvány feltartóztatása érdekében elrendelt újabb korlátozások miatt Donald Trump amerikai elnök az egyik kampányrendezvényén Michigan államban vasárnap - írja az MTI tudósítója.

Az amerikai elnök drákóinak nevezte az egyes európai országokban foganatosított szigorú intézkedéseket.

"Európa drákói lezárásokat rendelt el, a fertőzések és a halálesetek számai ugyan emelkednek, de szerintem ez akkor is drákói szigor"

- fogalmazott Trump a hívei előtt. Hozzátette:

"most aztán majd újból mindent az elejéről kell kezdeniük. Mi az ördögöt csinálnak? Azon gondolkodom, hogy majd átmegyek és elmagyarázom nekik".

Donald Trump azt hangoztatta, hogy ő éppen most vezényli le a visszatérést a normális hétköznapi élethez, s teszi ezt úgy, hogy az országot nem zárták le.

"Elmondhatom, hogy nálunk nincs lezárás" - mondta az egybegyűlteknek, akik ovációval fogadták szavait. Ígéretet tett arra is, hogy az Egyesült Államok egyes részeit soha többé nem zárják le.

Az Egyesült Államokban már több mint kilencmillió koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, a betegség szövődményeiben több mint 230 ezer ember halt meg.

Európában öt hét alatt megduplázódott a fertőzöttek száma és meghaladja a 10 milliót

Öt hét alatt megduplázódtak Európában az új koronavírus-fertőzéses esetek, vasárnapra a számuk meghaladta a 10 milliót a Reuters brit hírügynökség számításai szerint - írja az MTI. A múlt hónapban Latin-Amerikában és Ázsiában jelentettek több mint 10 millió igazolt fertőzöttet térségenként. Csak az Egyesült Államokban kilencmillió fertőzött van a gyorsuló járványban.