Lemondott Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a kormány Budapest-ellenes lépései miatt

Lemondott Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a kormány Budapest-ellenes lépései miatt

Dorosz Dávid döntéséről Facebook-oldalán számolt be. Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese december 31-én távozik posztjáról. Lemondását azzal indokolta, hogy szerinte

a kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot.

A mai napon az alábbi levélben benyújtom lemondásomat barátomnak, Karácsony Gergelynek. A kormány mindent megtesz, hogy...

Közzétette: Dorosz Dávid – 2020. november 19., csütörtök

A 2022-es országgyűlési választások kapcsán úgy látja, "ha Orbán Viktor 2022 után is marad, arra rámehet az önkormányzatiság demokratikus eszménye, rámehet Budapest zöld és igazságos jövője."

Dorosz hosszú posztjában kiemelte,

"az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre. Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt."

A bejegyzésben köszönetet mondott Karácsony Gergelynek is, akinek azt írta, barátságunk a régi, szövetségünk változatlan.