Dudás Róbert: Ne külföldre szállítsa a Mol az üzemanyagot, hanem a hazai kutakkal kössön szerződést!

Dudás Róbert: Ne külföldre szállítsa a Mol az üzemanyagot, hanem a hazai kutakkal kössön szerződést!

Nyílt levelet írt Hernádi Zsolt Mol-vezérnek a jobbikos politikus.

Nyílt levelet írtam Hernádi Zsoltnak, a Mol elnökének - számolt be róla közösségi oldalán Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője. 

"Tisztelt Elnök-Vezérigazgató Úr!

A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány – a Mol javaslatára – megszüntette az üzemanyag-árstopot.

Ön ezen a kormányinfón elmondta, hogy a kis benzinkutaknak a szállítását folyamatosan növelik, de azt is hozzátette, hogy a kis benzinkutak többsége nem tőlük vásárolt, hanem azoktól az importőröktől, amelyek a reményeik szerint visszatérnek újra a piacra. „Hajrá kis benzinkutak, keressék meg újra a régi kapcsolataikat” – hangzott el Öntől. Tette mindezt, úgy, hogy a sajtóértesülések szerint a MOL naponta 160 000 liter üzemanyagot szállít Ukrajnába.
Minden magyar nevében kérem, hogy ne külföldre szállítsa a vállalat az üzemanyagot, hanem a hazai kutakkal kössön szerződést, és lássa el őket üzemanyaggal, mert a vidék Magyarországának nem az az érdeke, hogy az üzemanyag exportálva legyen, hanem az, hogy helyben elérhető legyen minden kis kúton a jövőben is."