A Fidesz tetteivel elismeri, hogy csak hazugságokkal és szavazatvásárlásokkal tudná megnyerni a választást

A valódi népakarat gátja, a mára gyakorlattá vált szavazatvásárlás.

Kiegyensúlyozott médiát

A képviselőnő elmondta, hogy a média tisztaságát kellene első körben visszaállítani, mivel elfogadhatatlan, hogy a médiumok egyszerűen nem végzik el a rájuk kirótt ítéleteket és nem hozzák le a helyreigazításokat, ezzel félretájékoztatva a fogyasztókat.

Több, mint hatvan ítélet született a fideszes sajtóorgánumokkal szemben, akik a legtöbb esetben nem hajtják végre ezeket, mivel a jelenlegi jogi környezet valójában támogatja a hazugságokat. Még végrehajtás során is elhanyagolható az a bírság, amit be kell fizetniük ezeknek a médiumoknak.

A Jobbik a végrehajtás hiányát ezért naponta 5-50 millió forint közötti összeggel büntetné, így kiiktatva a félretájékoztatást és megelőzve azt a gyűlöletkampányt, amivel a fideszesek ezen sajtóorgánumokon keresztül megmérgezik például a más felületekről tájékozódni nehezebben tudó nyugdíjas réteget.

Kiegyensúlyozott médiapiacot kell létrehozni. Nem hazugságokkal és elhallgattatással kellene választást nyerni, hanem választási programokkal.

"Azzal amit a Fidesz folytat gyakorlatilag elismeri, hogy tisztességes eszközökkel nem tudják megnyerni a választást."

A felzárkózást is segíthetné a választói cenzus

Európában több helyen a választójog kiterjesztése van napirenden, ahol le akarják vinni a szavazati jog gyakorlását 16 éves korig. Pár éve az országban is született egy olyan elképzelés, hogy a gyermekek után is járjon a szülőknek választójog.

A fentiek is azt mutatják, hogy az általános választójogba sok minden belefér.

A Jobbik célja, hogy a valódi népakarat tudjon érvényesülni általa, aminek jelenleg gátja a kialakult választási rendszer.

"Az elmúlt évtizedekben gyakorlat volt az, hogy az alacsony iskolázottságú szegény emberek körében mind az MSZP, mind a Fidesz gyakorlatilag szavazatvásárlást hajtott végre."

Ezt Kósa Lajos is beismerte, mikor egyszer ekképp nyilatkozott:

"Az utolsó pillanatban döntő, kétes módon választásra bírt, politikailag nem tudatos szavazók döntötték el eddig a választásokat. "

A képviselőnő úgy véli, hogyha valakinek nincs nyolc általánosa, de dolgozik, és bele akarna szólni a közéletbe, arra ösztönző hatással lenne a szabályozás, hogy megszerezze az iskolai végzettségét.

[video:https://youtu.be/DnTNvMvHQ7E]

Ha a választónak jó, mindegy ki kezdeményez

Az LMP és az MSZP közösen kezdeményezett vitanapját a devizahitelesekről természetesen a Jobbik is támogatja. Bár azt hiteltelennek tartják, hogy pont az MSZP áll ki a devizások mellett, miközben ők hajszolták bele ebbe a csapdába az adósokat. Azonban ha ezzel segíteni tudnak a bajba jutottakon, nem számít milyen irányból érkezik a javaslat.

Az írni-olvasni nem tudóktól megvonná a választójogot a Jobbik

Dúró Dóra adott ki közleményt a Jobbik tervéről, melyet a következőképpen indokol:„Ez nem idegen a magyar jogrendszertől, hiszen például gépkocsit sem lehet vezetni általános iskolai végzettség nélkül, az ország vezetésébe való beleszóláshoz pedig ugyanúgy elvárható az alapfokú iskolai végzettség. A választójog most sem korlátlan, hiszen pl.