Kiesési rangadó lesz a DVSC-Paks meccs

Kiesési rangadó lesz a DVSC-Paks meccs

Az utolsó, 33. fordulóval szombaton véget ér NB1 2019/2020-as szezonja. Az már korábban eldőlt, hogy a Fradi nyerte a bajnokságot, ezért a fő kérdés most már az, hogy a Kaposvár mellett, melyik lesz a másik kieső csapat.

A pontszámok alapján erre a Debrecennek van a legnagyobb esélye. A DVSC 38 ponttal áll az utolsó előtti, 11. helyen a 39 pontos Kisvárda mögött. Ugyanakkor a Loki most lendületben van. Két fordulóval korábban a DVTK-t verte 4-0-ra, Kondás Elemér csapata, majd Mezőkövesdről hozták el a három pontot. Az utolsó fordulóban azonban a szintén a kiesés ellen küzdő Paks látogat a Nagyeredi Stadionba. Böde Dánielék 40 ponttal állnak a 9. helyen ami még mindig kieső pozíció, de a két pontos előny sokat számít.

Ha a Loki vereséget szenved akkor a DVSC ősszel a másodosztályban folytathatja, de még a döntetlen is kevés lehet, ha a Kisvárda jól szerepel a mostanság gyengén játszó Diósgyőr ellen. Így tehát nem meglepő, hogy nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt. 

A DVSC honlapja szerint a Loki ultrák is készülnek a szombati meccsre. Előtte rendezik meg az V. Komáromi Gábor emléktornát, majd a döntőt követően 16 órától közösen vonulnak a Nagyerdei Stadionhoz.

A Paks FC szurkolók is nagy számban érkeznek a cívis városba. A vendégszektorba szóló jegyeket már árusítják és a klub arra  kéri az ultrákat, hogy segítsenek a csapatnak kiszurkolni a bennmaradást. és 

Háborúba megyünk, de úgy, hogy senki sem fél, mindent beleteszünk ebbe a meccsbe és mindenki mindent meg fog tenni egymásért, a szurkolókért és a klubért

- nyilatkozta a Paks FC honlapján Balogh Balázs, a paksi zöld-fehérek középpályása.

33. forduló, június 27., szombat:

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 15.15
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 17.30
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 17.30
Debreceni VSC-Paksi FC 17.30
Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 20.00
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 20.00

Az NB1 állása: