Két képviselő is kilépett az egri közgyűlés többségét adó frakcióból

Két képviselő is kilépett az egri közgyűlés többségét adó frakcióból

Kilépett két képviselő az egri közgyűlés többségét adó „Egységben a városért”-frakcióból - írja a hang.hu. A volt LMP-s Komlósi Csaba és a momentumos Keresztes Zoltán a közleményük szerint Mirkóczki Ádám – volt jobbikos - polgármesternek a vezetési stílusa és az ennek következtében hozott döntései miatt fordítottak hátat.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Mirkóczi közgyűlési többsége megszűnt, mivel nyolc szavazata maradt az Egységben a Városért frakciónak.

A távozó képviselők elmondásai alapján messze nem teljesültek az elvárásaik, miután kiderült, hogy az új polgármesternek egészen más elképzelései vannak a városvezetésről.

Komlósi szerint Mirkóczki pontosan olyan vezérközpontú rendszert épít ki, mint amilyet a Fidesz működtet az országban.

A lap az eset kapcsán felkereste a polgármesteri hivatalt is, akik a frakció közleményét továbbították. Ebből kiderül, hogy értetlenül állnak a két kilépő képviselő döntése előtt.

Augusztus óta minden közgyűlési döntésünk a frakció előzetesen megvitatott és elfogadott álláspontját tükrözte, ennek ellenére a két képviselő több alkalommal a frakciótöbbség döntésével ellentétesen szavazott a közgyűléseken

-szerepel a közleményben, melyben arra is kitérnek, hogy Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán által elmondott vádak nem igazak és teljesen alaptalanok.