Mindenkinek felmondtak az egri vízilabdázóknál

Mindenkinek felmondtak az egri vízilabdázóknál

Fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. - írta a vlv.hu szakportál hétfőn. Mirkóczki Ádám polgármester közleményében jelezte: értetlenül áll Szécsi Zoltán ügyvezető elnök bejelentése előtt.

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök a honlapnak eljuttatott közleményében azt írta, az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

"A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással. Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik"

- áll a közleményben.

Az egrieknél jelenleg az a cél, hogy megmentsék a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klubot a százszázalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.

Szécsi Zoltán a vlv.hu-nak azt mondta, egyelőre nem tudja megmondani, hogy az Eger elindul-e a következő szezonban a felnőtt első osztályban.

"Függ a városi támogatás mértékétől, a szövetségtől, illetve attól, hogy kikkel tudunk egyáltalán játszani"

- jelentette ki a háromszoros olimpiai bajnok kapus. Hozzátette, március 31-gyel minden játékosuk szerződését megszüntették, az építkezést pedig "nulláról vagy mínuszból" kell elkezdeniük.

Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Európa Kupa elődöntőjébe, ám a magyar és a kontinentális szövetség is befejezettnek nyilvánította minden versenysorozatát.

Mirkóczki Ádám polgármester hétfő délután közleményt adott ki, amelyben elmondta, értetlenül állnak Szécsi Zoltán bejelentése előtt, hiszen április 28-án - amikor tájékoztatta a város vezetését - még

nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését,

vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna.

"Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-t irányítók felelőssége"

- áll a közleményben.

A polgármester rávilágított, az önkormányzat abban érdekelt, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz, és ezért, vagyis az egri vízilabda sikere érdekében mindent meg fog tenni.