Kásler azt mondta, hogy elektromos autókat vettek a kórházaknak, most kiderült, hogy az intézményeknek kell bérelni őket

Kásler azt mondta, hogy elektromos autókat vettek a kórházaknak, most kiderült, hogy az intézményeknek kell bérelni őket

Október elején jelentette be Kásler Miklós Emmi-miniszter, hogy hárommilliárd forintos kormánytámogatással 249 elektromos Volkswagen e-Golfot vettek kilencven egészségügyi intézménynek.

A Népszava azt írja, hogy az akkori bejelentés meglepte a kórházak főigazgatóit, mert nem kértek járműveket, de úgy voltak vele, hogy elfogadják az ajándékot.

A lap szerint az autók még nem érkeztek meg az intézményekhez, de az értesítést már megkapták arról, hogy mennyit kell fizetniük. Mint kiderült, nem ajándékról van szó, hanem bérautókról.

A fenntartók levélben tájékoztatták a kórházakat, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság Kormányzati Gépjárműellátási Igazgatósága elkészítette az új autók használati megállapodás tervezetét, eszerint az intézményeknek a következő öt évben az e-Golfokért darabonként havonta 54 ezer forintot kell fizetniük. Ha évente 30 ezer kilométernél többet hajtják a járműveket, efelett kilométerenként további 34 forintot számolnak fel.