Egy mentőápoló azt mondta, hogy tíz hazaküldött beteg ellátásában segített, kilencen meghaltak

Egy mentőápoló azt mondta, hogy tíz hazaküldött beteg ellátásában segített, kilencen meghaltak

Az MSZP Facebook-oldalán jelent meg egy videó, melyen Korózs Lajos képviselő Németh Athina mentőápolóval beszélgetett arról, hogy a kórházi ágyfelszabadításoknak milyen következményei lettek néhány beteg esetében. A nő Facebookon jelezte, hogy tíz hazaküldött ember ellátásában tud segíteni, a tíz betegből kilencen elhunytak.

Három konkrét esetet is felidéztek, egy csepeli nőnek a magatehetetlen édesanyját vitték haza a kórházból, gyakorlatilag haldoklott. Hat nap után egyre rosszabbul volt, vissza kellett vinni a kórházba, ahol másnap elhunyt.

Kásler Miklós: nem én, hanem az orvosok a hibásak, ha súlyos betegeket küldtek haza

Hiába szólt miniszteri rendelet arról, hogy a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani a koronavírus-járvány miatt, Kásler Miklós szerint ez nem jelenti azt, hogy ő tehet arról, ha súlyos betegeket is hazaküldtek. Miután több olyan eset is bejárta a sajtót, melyek szerint a kórházból való hazaküldés után hunyt el egy-egy beteg, értelemszerűen felépült az a kritika, hogy a mindvégig túlzónak tűnő miniszteri rendelet következményeiről van szó.

Egy májdaganatos férfit Budakeszire vittek haza, annyira szűk pelenkát adtak rá, hogy véraláfutások keletkeztek a testén. A beteg három hete nem volt magánál, de a kézzel írott zárójelentés szerint saját akaratából ment haza. A mentőápoló haláláig vele maradt.

Egy 58 éves, tumoros nőt egy szombati napon úgy küldtek haza, hogy csak félig volt összevarrva a hasa. Németh Athina felhívta az onkológiai sebészt, aki azt mondta, hogy rögtön indul. Az ápoló másfél óra múlva újra telefonált, hogy már nem kell jönnie, mert elhunyt a beteg.