Eggyel több cigánybűnöző került rendőrkézre az N1TV adása után

A rendőrség először egy ember ellen indított eljárást garázdaság miatt, majd az N1TV adása után a fia is rendőrkézre került.

Másnap, többszöri segítségkérés után a Kiskőrösi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást J. Károly ellen. A megalapozott gyanú szerint a 44 éves férfi az utcán megfenyegette, bántalmazta és késsel sebesítette meg a sértettet.

A rendőrségi közlemény a késen kívül más alkalmazott fegyvernemekről nem ejtett szót. A terhelt az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetett. Ráadásul más nem is került a hatóság látószögébe, pedig a sértettek szerint több társtettes is volt.

Mindent tagadtak

A cigányok az N1TV augusztus 13-ai adásában mindent tagadtak. Köztük Jakab Károly is, aki korábban börtönviselt volt, saját bevallása szerint hasonló ügyek miatt, de megígérte a rendőröknek is, hogy ezentúl jó fiú lesz és nem bánt senkit. Elmondása szerint Harangozóék cigányellenesek, lopnak és ráadásul majdnem elüttették az egyik békés romát. A riport külön felhívta a figyelmet arra, hogy mindössze egy ember ellen indult eljárás.

Sajtómegjelenés után

Az eset sajtómegjelenése után két nappal új rendőrségi közlemény jelent meg. Csodák csodájára őrizetbe vették a kiskőrösi rendőrök azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint az utcán megfenyegették és bántalmazták a szomszédjukban lakó családot. A hatóság kiadványa szerint az apa kavicsos homokot szórt a sértettekre, majd egy kerékpárt hajított egyikük felé. A nyomozás adatai alapján J. Károly bántalmazta és a nála lévő késsel megsebesítette az egyik sértettet. A terhelt 27 éves fia egy fejszével hadonászva életveszélyesen megfenyegette a család tagjait, majd egy földről felvett téglát dobott a sértettek kerítésének.

A kiskőrösi rendőrök J. Károlyt garázdaság bűntett és testi sértés vétség, fiát garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2015. augusztus 14-én őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet az illetékes járásbíróság másnap elrendelt.

A sértettek elmondása szerint azonban még mindig többen szabadlábon vannak. A látlelet szerint a kisfiút ért szúrás élet kioltására alkalmas volt, a rendőrség azonban azt emelte ki, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.