300 millióval segíti a kormány a NAV miatt csődveszélybe kerülő egri vízilabdát

300 millióval segíti a kormány a NAV miatt csődveszélybe kerülő egri vízilabdát

A csütörtök esti Magyar Közlöny szerint a kormány 300 millió forintot az egri vízilabdacsapat számára. Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek és Kásler Miklós EMMI-miniszternek gondoskodniuk kell ezért 245 millió forint rendelkezésre állásáról a kft., és 55 millió forint rendelkezésre állásáról az egyesület részére.

Ahogy korábban írtuk: az elmúlt évek sikercsapata, az Egri vízilabda együttese rengeteg NAV-tartozást halmozott fel. Szécsi Zoltán a klub ügyvezető igazgatója szerint a kft. ellehetetlenülését egy két és fél évet felölelő adóhatósági vizsgálat okozta, „amely elég komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult”.

Az egri vízilabda esete azért is érdekes, mert még 2019 szeptemberében az Index birtokába került egy levél, amely szerint Szécsi Zoltán, a klub háromszoros olimpiai bajnok vezetője átmeneti likviditási támogatást kért a korábbi kormánypárti polgármestertől, Habis Lászlótól. A levél írója akkor úgy fogalmazott, hogy úgy vette át a klubot, hogy nem ellenőrizte különösebben a cég pénzügyi helyzetét. Aztán sorra dőltek ki a csontvázak a szekrényből.

A levélben akkor szó esett hiányzó tao-pénzekről, NAV-vizsgálatról és szabálytalan szerződésekről is, amely több tízmilliós tartozásokat részleteznek. Később az Index megkeresésére gyakorlatilag Szécsi Zoltántól elkezdve a városvezetésen át mindenki cáfolta, hogy köze lenne a levélhez. Úgy tűnik mostanra, hogy talán mégsem volt olyan megalapozatlan, igaz a belső vizsgálat alapján rendben találták a klub pénzügyeit.

A klubnál egyébként március 31-ei dátummal minden játékosnak és munkatársnak felmondtak. A következő szezonban sem a nők, sem a férfiak mezőnyében nem lesz egri csapat az első osztályban.

Csodára lenne szükség hozzá. Természetesen van olyan verzió is, de egyelőre nem látom a realitását

– jelentette ki korábban a Digi Sportnak Szécsi Zoltán. 

Most a 300 millió forintnyi támogatás megoldhatja a klub problémáit, igaz újjá kell építeni az együttest a városban.